Blog

Poll op de website

Verkeersveiligheid is een belangrijk thema in onze kinderrijke wijk én 1 van de speerpunten waar Plaatselijk Belang Marslanden zich voor inzet. Zo is de handhaving van de toegestane maximumsnelheid van 30 km in de wijk, een belangrijk onderwerp waar we, samen met de bewoners voortdurend, aandacht voor vragen op diverse manieren.
Het doel is bewustzijn creëren van rijgedrag.


U heeft ze vast wel gezien, de spandoeken aan de straatkant op diverse punten in de wijk. Totaal zijn er 4 spandoeken verspreid in de wijk opgehangen, deze worden om de zoveel tijd gewisseld van plek. Enkele buurtbewoners hebben op eigen initiatief, de “30 km” stickers, beplakt op de afvalcontainers.

Doet u ook mee met de stickeractie? Dan kunt u deze bestellen via Veilig Verkeer Nederland
https://vvn.nl/actie/stickeractie


Om nu goed te achterhalen, wat het rijgedrag in de wijk is, hebben we een tijdje geleden poll geplaatst op deze site. De poll, met de stelling “Rijdt u wel eens te hard in onze kinderrijke wijk de Marslanden” heeft sinds januari 2023, 119 stemmen opgeleverd, waarvoor dank!
Het merendeel (73%) heeft aangegeven, zich altijd netjes aan de snelheid te houden. Een mooie score. Desondanks blijven we aandacht vragen voor dit belangrijke thema.

Er staat een nieuwe poll op de site, dit keer met de stelling:
“ Zijn er genoeg honden uitlaatplekken in de wijk? ”

Oranjefeest

Op afgelopen Koningsdag vond er een fantastisch Oranjefeest plaats. Sinds lange tijd, hebben enkele buurtbewoners, in samenwerking met sponsoren, gemeente en Plaatselijk Belang, een Oranjefeest georganiseer in het Boesemeerpark. Het was een geslaagde dag met prima weer, een mooie opkomst, zonder noemenswaardige calamiteiten.

Wegens dit succes gaat de Oranjefeest commissie, ook volgend jaar weer, met betrokken partijen een mooie dag organiseren. Wanneer dit plaats zal vinden, wordt nog bekend gemaakt.
We hopen dat u er ook bij bent!

Cityrun

In mei vond ook dit jaar de jaarlijkse Cityrun plaats. Deze jaarlijkse hardloopwedstrijd, die ook door een gedeelte van de Marslanden loopt, was wederom een enorm succes, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Door de enorme belangstelling waren alle inschrijvingen vol. De lopers hadden de keuze uit diverse afstanden van 5 km en 10 km. Voor de kinderen was er een speciale Kidsrun. Door het mooie weer, trok het evenement veel belangstelling. Omwonenden uit de cirkel, stonden langs de kant van de weg, om de te supporten en hebben daarmee bijgedragen aan een goede sfeer. Dank daarvoor!

Oud papier

Heeft u oud papier en karton over? Stichting OPA Marslanden (Oud Papier Actie) haalt dit elke 2e maandag van de maand gratis bij u op. U hoeft het alleen langs de straatkant te zetten. Dit bericht kunt u ook teruglezen op onze Facebookpagina.

Bezoek burgemeester Maarten Offinga

Op 26 oktober 2022 kreeg de Marslanden, bezoek van Burgemeester Maarten Offinga. Dit bezoek was een onderdeel van een kennismaking van de stad, door de in 2020, aangestelde burgmeester. Op verzoek van de gemeente hebben 2 vrijwilligers van Plaatselijk Belang, de burgemeester via een mooie route, een gedeelte de wijk laten zien. We zijn gestart bij de Schoutenhof, via een gedeelte van de nieuwbouwwijk, naar de MarsWeijde, waar de wandeling eindigde.
De burgemeester heeft een goede indruk gekregen van de wijk. Onderwerpen als woongenot, de faciliteiten in de wijk en de nieuwbouw plannen, kwamen aan bod. Maar onderwerpen als verkeersveiligheid en de aanwezigheid van AED’s zijn besproken.


Bent u nieuwsgierig naar deze wandeling, deze kunt u terugvinden op YouTube, via onderstaande link. https://youtu.be/q2KbvrnLiJk?si=Lv_hPKOH3aCJg_KD&t=557

Gratis AED Cursus, meld u nu aan!

Zoals iedereen wellicht weet is onze wijk voorzien van 5 AED’s. Deze 5 AED’s zorgen voor een goede dekking en daarmee een snelle reactiesnelheid bij een noodgeval. Echter, het ophangen van AED’s is één, maar personen die AED’s kunnen bedienen is een tweede belangrijk punt dat onze aandacht verdient. Daarom worden er i.s.m. Hart Veilig Hardenberg en RANOO begin volgend jaar een aantal cursussen gegeven: basis- en herhalingscursussen. Deelname aan deze cursus is gratis, want het wordt mogelijk gemaakt vanuit het AZC-omwonendenbudget. Voorwaarde voor deelname is dat u zich aanmeldt bij Hart Veilig Hardenberg, zodat u opgeroepen kunt worden wanneer er een beroep wordt gedaan op een AED in onze wijk.

De cursus is bedoelt voor alle inwoners van De Marslanden (dus ook niet PB-leden) en duurt 1 avond. Er zijn verschillende data gepland.

Basiscursussen (19:00 tot 22:00 uur) op onderstaande data:

 • Maandag 9 januari
 • Dinsdag 17 januari
 • Donderdag 26 januari
 • Woensdag 15 februari
 • Maandag 6 maart
 • Woensdag 22 maart

Herhalingscursussen (19:30 tot 21:30 uur) op onderstaande data:

 • Dinsdag 31 januari
 • Woensdag 1 februari
 • Maandag 6 februari
 • Dinsdag 14 februari
 • Maandag 20 februari
 • Dinsdag 14 maart
 • Maandag 27 maart

De cursussen worden gegeven in de kantine van Beach en Teach, Sportboulevard 1 te Hardenberg (tegenover het zwembad).

Heb je interesse klik dan op onderstaande link om je te registreren.

https://www.reanimatiehardenberg.nl/registreren.php

Nadat u zich heeft geregistreerd, ontvangt u een cursistnummer.

Vervolgens stuurt u een mail naar: info@reanimatiehardenberg.nl met vermelding van:

 • Cursistnummer
 • Type cursus (Basis of herhaling)
 • Naam
 • Telefoonnummer
 • Gewenste datum en reservedatum.

Graag in de het E-mailonderwerp aangeven: “Cursus vanuit het omwonendenbudget”. U kunt zich ook aanmelden in de mail met meerdere personen tegelijk. Dan zal RANOO proberen u bij elkaar in te delen.

Geef je dus op want, vol=vol! Door uw deelname draagt u bij aan een HartVeilige wijk Marslanden.