Verkeersveiligheid Poll

Verkeersveiligheid is een belangrijk thema in onze kinderrijke wijk én 1 van de speerpunten waar Plaatselijk Belang Marslanden zich voor inzet. Zo is de handhaving van de toegestane maximumsnelheid van 30 km in de wijk, een belangrijk onderwerp waar we, samen met de bewoners voortdurend, aandacht voor vragen op diverse manieren.
Het doel is bewustzijn creëren van rijgedrag.


U heeft ze vast wel gezien, de spandoeken aan de straatkant op diverse punten in de wijk. Totaal zijn er 4 spandoeken verspreid in de wijk opgehangen, deze worden om de zoveel tijd gewisseld van plek. Enkele buurtbewoners hebben op eigen initiatief, de “30 km” stickers, beplakt op de afvalcontainers.

Doet u ook mee met de stickeractie? Dan kunt u deze bestellen via Veilig Verkeer Nederland
https://vvn.nl/actie/stickeractie


Om nu goed te achterhalen, wat het rijgedrag in de wijk is, hebben we een tijdje geleden poll geplaatst op deze site. De poll, met de stelling “Rijdt u wel eens te hard in onze kinderrijke wijk de Marslanden” heeft sinds januari 2023, 119 stemmen opgeleverd, waarvoor dank!
Het merendeel (73%) heeft aangegeven, zich altijd netjes aan de snelheid te houden. Een mooie score. Desondanks blijven we aandacht vragen voor dit belangrijke thema.

Er staat een nieuwe poll op de site, dit keer met de stelling:
“ Zijn er genoeg honden uitlaatplekken in de wijk? ”